16.09.-25.09.2011 Euroopa Innovatsioonifestival IF... Tallinnas 16.07.2010

2009.a. sõlmiti kokkulepe kuue Euroopa linnaga Innovatsioonifestivali IF... läbiviimiseks. Projekt on Euroopa Pro Inno initsiatiiv innovatiivsuse toetamiseks erinevates riikides. Barcelona (2009), Milaano, Kortijk and Lissabon (2010), Vilnius and Tallinn (2011).  

Kaheaastase projekti eesmärk on tugevdada innovatiivsuse identiteeti regioonides, hoogustada organisatsioonidevahelist koostööd, tõsta oma riigi profiili. Tallinnas toimub festival 16.09.-23.09.2011, mille jooksul toimub Innovatsioonikonverents, Disainiöö festival, näitus Eesti innovatsiooni ja disaini ajaloost ning erinevad innovatsiooniga seotud üritused. Innovatsioonifestivali kaalukaim sündmus onEuroopa Design Management Auhinna gaala, näitus ja auhindade jagamine. 
Tallinnas toimuva festivali fookus on sotsiaalsel innovatsioonil ja disainil. Eeltöö 2011 Innovatsioonifestivaliks on Eestis alanud. Eesti Disainerite Liit teeb ettepaneku läbi viia innovatsiooniprojekt Design For All platvormilt tulevase kultuuripealinna Tallinna muutmiseks kaasaega arvestavaks, inimsõbralikuks ja kõigile avatud linnaks. EDL on algatanud projekti Tallinn For All, mille eesmärk on: 
– Muuta Tallinn ligipääsetavamaks ja mugavamaks reisisihiks sotsiaalse kaasatuse kaudu; mitte diskrimineerides erinevaid inimgruppe (vanurid, lastega emad, puuetega inimesed jt)
– Saavutada käegakatsutavad tulemused, mis juhivad avalikkuse tähelepanu teatud universaalse disaini valupunkidele
– Tutvustada projektis osalejatele Design For All metodoloogiat läbi praktilise kogemuse
Tallinn For All projektis löövad kaasa eesti ja prantsuse ülikoolid, Tallinna linn, Transpordiamet, Kommunaalamet, Puuetega Inimeste Koda, Tallinna Liikumispuuetega Inimeste Ühing jt sotsiaalse närviga asutused. Avaürituseks on Disainiöö raames, 23.09.2010 toimuv siseejuhatav seminar "Cities For All" ja sellele järgnevad töötoad välisspetsialistide juhendamisel.

Innovatsioonifestival Tallinnas toimub koostöös InnoEstoniaga; Sihtasutusega Tallinn 2011.
EDL on avatud koostööettepanekutele ning on valmis kaasama erinevaid projekte Innovatsioonifestivali programmi.